Wykonanie
A Baś znów podsuwa mi przepis... :) I koniecznie do wypróbowania! :) Morsia deluxe smakowała wszystkim :) Proste, tanie, smaczne!Potrzebujemy:- plastry
mortadeli (grubość ok. 6mm),- 1
cebula,-
ser topiony śmietankowy,-
majeranek (u mnie
zioła prowansalskie),- plastry
pomidora,- starty
żółty ser.
Cebulę obrać i zeszklić na
maśle. Morsię podsmażamy z jednej strony na
oliwie, przewracamy, układamy plaster
pomidora i plaster
sera topionego obtoczonego wcześniej w ziołach. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą morsię posypujemy
cebulą i startym
żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku ok. 10min - u mnie na funkcji grill - aż
ser się roztopi.Podawać z
ketchupem,
musztardą,
pieczywem... lub samo :)