Placki ziemniaczane uwielbiam , jak zresztą większość znanych mi osób. Te tradycyjne, starte na drobnej tarce to przysmak moich Rodziców. Ja jednak jak już wielokrotnie pisałam lubię eksperymentować i dzisiaj zapraszam na placki z "wkładką". Bardzo smaczne, polecam w szczególności osobom lubiącym pizze czy zapiekanbki.Składniki:1 kg mącznych ziemniaków1 nieduża czerwona papryka lub pół dużej100 g szynki wędzonej gotowanej4 średnie pieczarki1 średnia cebulakilka gałązek szczypiorkukilka gałązek świezego tymianku50 g sera ostrego żółtego2 łyżki kwaśnej śmietanysól i pieprz do smaku2 jajka2-3 łyżki mąki pszennejolej do smażeniaSposób wykonania:Ziemniaki i pieczarki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podobnie żółty ser. Paprykę, cebulę i szynkę pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekać, tymianek obrać z gałązek pozostawiając same listki. Wszystkie składniki przełozyć do miski.Dodać mąkę, jajka, śmietanę i przyprawy.Dokładnie wymieszać i smażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni z olejem.Smacznego :)