Wykonanie
Kolejne danie z
kurczaka i bejca, która za każdym razem inna zmienia jego smak z delikatnego poprzez orientalny, aż do bardzo
ostrego. Dzisiaj raczej łagodnie z nutką orientu.
Składniki:6 pałek z
kurczakaBejca:1 łyżka płynnego
miodu naturalnego1 łyżka
musztardy dijon1 łyżka
ostrego ketchupu Pudliszki1 łyżka
oliwy3 ząbki
czosnku10
goździkówsól i
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Goździki zmielić w młynku,
czosnek przecisnąć przez praskę, dodać
musztardę,
ketchup,
olej.
musztardę. 1/2 płaskiej łyżeczki
soli i szczyptę
pieprzu. Połączyć w całość. Pałki z
kurczaka ponacinać, dokładnie natrzeć bejcą i odstawić do lodówki na 24 godziny.
Kurczaka wyjąć z lodówki, ułożyć na siatce z wyposażenia kuchenki. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry przez 60 minut.Podawać gorące z ulubionymi dodatkami. U mnie z pieczonymi
ziemniakami,
sałatą i
pieczarkami z tego przepisu....Smacznego:)