ßßß Cookit - przepis na Pałki z kurczaka bejcowane miodem, musztardą i ketchupem

Pałki z kurczaka bejcowane miodem, musztardą i ketchupem

nazwa

Wykonanie

Kolejne danie z kurczaka i bejca, która za każdym razem inna zmienia jego smak z delikatnego poprzez orientalny, aż do bardzo ostrego. Dzisiaj raczej łagodnie z nutką orientu.
Składniki:
6 pałek z kurczaka
Bejca:
1 łyżka płynnego miodu naturalnego
1 łyżka musztardy dijon
1 łyżka ostrego ketchupu Pudliszki
1 łyżka oliwy
3 ząbki czosnku
10 goździków
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Goździki zmielić w młynku, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać musztardę, ketchup, olej. musztardę. 1/2 płaskiej łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Połączyć w całość. Pałki z kurczaka ponacinać, dokładnie natrzeć bejcą i odstawić do lodówki na 24 godziny.
Kurczaka wyjąć z lodówki, ułożyć na siatce z wyposażenia kuchenki. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry przez 60 minut.
Podawać gorące z ulubionymi dodatkami. U mnie z pieczonymi ziemniakami, sałatą i pieczarkami z tego przepisu....Smacznego:)
Źródło:http://gosiazwrocka.blogspot.com/2014/05/paki-z-kurczaka-bejcowane-miodem.html