Wykonanie
Przyznam, że zapomniałam już o tym cieście. Kiedyś robiłam je dosyć często.Bardzo szybkie i proste do wykonania a przy tym pyszne.Rozpływa się w ustach, kwaskowatość
malin miesza się idealnie ze
słodyczą masy z
kaszy manny. Jestem przekonana, że się nawet Wasi domownicy nie domyślą, że jedzą ciasto z
kaszą.To jedno z tych ciast, które korci by upiec od pierwszej chwili, bo przepis na nie jest naprawdę prosty.Zapraszam ;-)

Składniki:skórka z jednej
cytryny500 ml
mleka110 g
kaszy manny180 g
brązowego cukru60 gr
jogurtu naturalnego2
jajka160 g
malin50 g
masłaPrzygotowanie:Sparzamy i osuszamy
cytrynę. Trzemy
skórkę z cytryny.Podgrzewamy
mleko w garnku ze
skórką z cytryny.

Wsypujemy
kaszę manną i mieszamy. Gotujemy przez 5 minut cały czas mieszając.

Dodajemy
jogurt,
brązowy cukier
i
masło.

Mieszamy wszystkie składniki, aż masa będzie gładka.Studzimy i dodajemy
jajka.

Rozgrzewamy piekarnik do 200 ° C.Wykładamy formę do keksu papierem do pieczenia, wlewamy 2/3
kaszy manny.Rozpowszechniamy
maliny na powierzchni i przykrywamy resztą ciasta z
kaszy mannej.Pieczemy 25 minut, aż powierzchnia będzie miała złoty kolor.Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.Następnie przekładamy na talerz, uważając aby nam się ciasto nie rozwaliło.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)