ßßß
Składniki dla 4 osób:12 dużych krewetek argentyńskich2 ząbki czosnkupęczek pietruszki1 garść grubej solioliwa z oliwek extra virgin1 cytrynaPrzygotowanie:Siekamy na drobno pietruszkę, czosnek przepuszczamy przez praskę. Łączymy sól, olej, i kilka łyżek oliwy z oliwek. Dodajemy pietruszkę i czosnek. Tak przygotowaną marynatą smarujemy krewetki na parę godzin przed grillowaniem. Wkładamy do lodówki. Mocno rozgrzewamy grill. Kładziemy krewetki na ruszcie.Grillujemy krewetki 5 minut z każdej strony (powinny być różowe, a nie sczerniałe).
Grillując, od czasu do czasu smarujemy marynatą, która nam pozostała na talerzu.Podajemy natychmiast !Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionGrilled argentine shrimpIngredients:12 large shrimp Argentine2 cloves of garlicbunch of parsleysaltolive oil extra virgin1 lemonPreparation:Chop finely parsley, garlic passed through crushed. We combine salt, oil, and a few tablespoons of olive oil. Add the parsley and garlic. Yes smear prepared marinade shrimp for a few hours before grilling. Put in the fridge. Heavily Warm up the grill. We put the shrimp on the grill.Shrimp barbecues 5 minutes on each side (should be pink, not blackened).A barbecue, from time to time smear the marinade, which we left on the plate.Serve immediately!