Wykonanie
Scroll down for EnglishDzisiaj proponuję Wam kolejna pastę.
Pomidorki koktajlowe,
rukola i
ricotta to trzy składniki, z których możemy przygotować szybkie i ciekawe
smakowo danie. Danie w kilka minut, przygotowane bez większego wysiłku, sycące i pyszne. Tak w
skrócie można opisać ten przepis. Polecam;-)
Składniki dla 2 osób:200 gr
makaronu penne250 gr.
pomidorków koktajlowych125 gr.
ricotty75 gr
rukoli2 ząbki
czosnku2 łyżki
oliwy z oliweksól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:W lekko osolonej wodzie gotujemy
makaron al dente, według przepisu na opakowaniu. Podajemy na ciepło. W tym czasie na patelni rozgrzewamy
oliwę z oliwek i podsmażamy
czosnek. Gdy
czosnek się zeszkli dodajemy
pomidorki koktajlowe pokrojone na pół, doprawiamy i gotujemy aż zmiękną.
Następnie dodajemy
rukol ę i gotujemy 3 minuty.
Na samym końcu dodajemy
ricottę, mieszamy i sci ą gamy z ognia.
Odcedzamy
makaron i łączymy z sosem. Mieszamy i dzielimy na talerze. Podajemy na ciepło.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionPenne with cherry tomatoes, arugula and
ricottaIngredients for 2 persons:200 gr penne pasta250 gr cherry tomatoes125 gr
ricotta75 gr arugula2 cloves of garlic2 tablespoons
olive oilsalt and pepper to tasteDirections:Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot salted, boiling water until al dente. Wash the arugula and keep it aside. In a pan heat some
olive oil and add the garlic. Bake until garlic is
very translucent, add the cherry tomatoes, season with salt and cook until softened. Add the shredded arugula. Cover and let it cook on a low flame for about 3 minutes, then add the
ricotta, the whole heat up until the cheese
melts. Stir to combine, and cook 1 minutes. Taste and season with salt and pepper. Drain pasta and mix with the sauce. Share the plates.
Serve immediately.