Koniec lata i początek jesieni to wspaniały czas na dania z cukinii. Może być faszerowana, z serem feta lub - tak jak ja dzisiaj serwuję - z mozzarellą i pomidorami.Przepis na grillowaną cukinię z mozzarellą:SKŁADNIKI:1 średnia cukinia1 pomidor1 kulka mozzarelliświeża bazyliaoliwasólostra paprykaPRZYGOTOWANIECukinię kroimy w plasterki ok. 2 cm. (bez obierania) Solimy i skrapiamy oliwą, posypujemy papryką . Grillujemy lub podsmażamy na patelni z obu stron. Odkładamy na papierowy ręcznik.Pomidora i mozzarellę kroimy w krążki mniej więcej odpowiadające wielkości plasterków cukinii.Na plasterkach cukinii układamy kolejno pomidora, bazylię i mozzarellę. Na górę kładziemy cukinię i bazylię.Można też czynność powtórzyć i zbudować wyższą "wieżyczkę".Na koniec umieszczamy potrawę jeszcze na moment na grillu lub patelni, by mozzarella się trochę rozpuściła.niezły pomysł na przystawkęSMACZNEGO !!!