Wykonanie
Na śniadanie
pudding z nasionek chia pełen letnich smaków. Dziś główną rolę grają
jagody, a pierwsze w tym roku
borówki amerykańskie im towarzyszą.
Pudding zrobiłam z dodatkiem gęstego
jogurtu sojowego oraz aromatycznego
mleka kokosowego . Aby jeszcze podkreślić ten smak dodałam
wiórki kokosowe . Całość dopełnia suszona biała
morwa i chrupiące orzeszki
sojowe . W tak upalny poranek nie wchodzi w grę inne śniadanie niż te prosto z lodówki

jagodowo-
kokosowy pudding chia z
jogurtem i
daktylami podany z
borówkami, suszoną białą
morwą oraz orzeszkami sojowymiblueberries-coconut chia
pudding with soy
jogurt and fresh dates served with blueberries, dried white mulberries and soy nutsSkładniki:40g nasion chia

4 (spore!) łyżki
jogurtu sojowego1/2 szklanki
mleka kokosowegołyżka wiórek
kokosowych1/2 szklanki świeżych
jagód2 świeże, wypestkowane
daktylełyżka
syropu klonowegoJogurt,
mleko,
syrop,
kokos oraz
jagody zmiksować. Następnie dokładnie wmieszać posiekane
daktyle oraz nasiona chia. Wstawić na noc do lodówki, przy czym po godzinie od przygotowania wymieszać jeszcze raz całość. Rano podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Mam też dziś dla Was propozycję na lekki, letni obiad… czyli pełnoziarnisty
ryż pełen aromatycznych przypraw z
suszonymi pomidorami,
pieczarkami oraz
cukinią . Proste, smaczne, zdrowe!

pełnoziarnisty
ryż okrągły z
pieczarkami,
cukinią i
suszonymi pomidorami podany z
pietruszką i mieszanką ziarenwhole round rice with champignons, zucchini and dried tomatoes served with parsley and mix of seedsSkładniki:4 łyżki okrągłego
ryżu pełnoziarnistego (lub inny) – ugotować z szklanką
wody
4 średnie
pieczarkiząbek
czosnku4
suszone pomidory1/2 średniej
cukiniiprzyprawy: wędzona
papryka,
pieprz, suszona i świeża
pietruszka,
majeranek,
kolendraNajpierw podsmażyć na
oleju (
ryżowym) posiekany ząbek
czosnku, następnie dodać
pieczarki. Chwilę smażyć. Dodać pokrojoną
cukinię oraz posiekane
pomidory. Smażyć aż
cukinia i
pieczarki będą miękkie, a pod koniec dokładnie przyprawić. Ugotowany
ryż przełożyć do warzyw na patelni i wymieszać. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Nie myślałam, że tak będzie. Teraz jest dla mnie jeszcze bardziej stresujący okres niż ten w oczekiwaniu na maturalne
wyniki. Powoli emocje biorą górę nade mną, ale nie dam się. Trzeba być silnym…Miłego weekendu!
