ßßß

owocowa owsiana pianka (nektarynka, maliny, truskawki) z nerkowcami i jagodami gojioat fruit mousse (nectarine, raspberries, strawberries) with cashews and goji berriesSkładniki:5-6 łyżek płatków owsianychłyżeczka cukru kokosowego
1/3 szklanki mleka roślinnego (tu: migdałowe)nektarynkagarstka malindwie spore, świeże truskawkigarstka nerkowców oraz łyżka jagód goji1/3 szklanki mleka roślinnego (migdałowe) + 1/2 łyżeczki agaruwoda po ciecierzycy w puszcełyżka soku z cytrynyPłatki owsiane zmiksować wraz z cukrem, owocami i mlekiem. Następnie wmieszać nerkowce i jagody goji. Agar zagotować z mlekiem, chwilę gotować. Odstawić na chwilę i zabrać się za ubijanie piany z wody po ciecierzycy. Dodać do niej sok z cytryny i ubijać, aż piana będzie sztywna. Delikatnie wmieszać (dowolną ilość, jak widać ja dałam dużo – na dwa naczynia). Na koniec mieszając wlewać ugotowany agar. Przełożyć do dowolnego naczynia, opcjonalnie ozdobić owocami i wstawić na noc do lodówki. Smacznego!Lubicie kurki ? Ja tak i to bardzo. Zawsze niecierpliwie czekam na sezonWczoraj przyrządziłam je w najprostszy ulubiony sposób, smażąc z czosnkiem i cebulką. Do tego podałam czerwony ryż z ziarnami i cukinią. Obiad gotowy! Proste i szybkie, a smak niezastąpiony
kurki podsmażane z cebulą i czosnkiem podane z cukiniowym czerwonym ryżem z słonecznikiem i pestkami dynichanterelles fried with onion and garlic, served with zucchini red rice with sunflower and pumpkin seedsSkładniki: