Wykonanie
Piątek,zbliża się weekend. Jak weekend,to wiadomo,że musi być coś słodkiego. Przygotowałam dla Was torcik,taki bez pieczenia i wiecie co...przygotowanie nie zajmie więcej jak 30 minut..no w porywach do 40 minut,dodatkowo czas chłodzenia,to razem około...półtorej..do dwóch godzin.Świetna sprawa,gdy nie macie zbyt wiele czasu,lub nie przepadacie za pieczeniem.
Składniki:2 opakowania
biszkoptów2 budynie
śmietankowe2
galaretki wiśniowe2 łyżki
cukru3 szklanki
mleka200 g
masła2
galaretki pomarańczowe1 puszka
mleka skondensowanego1 tabliczka
mlecznej czekoladyW szklance
mleka wymieszaj budynie i
cukier. Pozostałe
mleko zagotuj,wlej rozpuszczony proszek i ugotuj
budyń.Do gorącego budyniu dodaj
galaretki wiśniowe i dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostudzenia.
Masło utrzyj na puch,porcjami dodawaj przestudzony
budyń.Tortownicę wyłóż
biszkoptami i wyłóż na nie masę budyniową,wyrównaj
łopatką. Odstaw na kilka minut do lodówki. Na wierzchu ułóż
biszkopty.
Pomarańczowe galaretki rozpuść w 2 szklankach wrzątku i odstaw do przestudzenia.
Mleko skondensowane przelej do miski i ubijaj mikserem przez chwilę ok 1 minutę. Po czym dodaj przestudzone
galaretki. Miksuj do połączenie się składników.Tak przygotowaną masę wyłóż na
biszkopty i wyrównaj. Wstaw do lodówki by ciasto stężało.Przed podaniem posyp startą
czekoladą.