Wykonanie
Na upały najlepszy
arbuz z
ogórkami! Ja swój
arbuz wcześniej wrzuciłam na parę godzin do zamrażarki, dzięki temu po zmiksowaniu miałam mocno zimny
napój, od razu gotowy do picia. Można też
arbuza nie mrozić a
napój schłodzić po zmiksowaniu. Bardzo polecam, to naprawdę orzeźwia.
składniki250 g obranych zielonych
ogórków600 g miąższu
arbuza1 łyżeczka startego
imbiru+
woda mineralna - wg uznaniaPrzygotowanie
Arbuz zamrozić. Najlepiej przed zamrożeniem wyjąć wszystkie pestki, ja niestety tego nie zrobiłam i wyjmowałam pestki już po wyjęciu z zamrażarki. Zamrożone kawałki
arbuza wraz z obranymi
ogórkami i
imbirem wrzucić do blendera i zmiksować. Można uzupełnić zimną
wodą Podawać bardzo zimne. Smacznego!