Wykonanie
Dzisiaj nieco włoskich klimatów. Jeżeli tylko macie świeżą
szałwię, u mnie w tym roku obrodziła, i
rozmaryn - zróbcie tę
przyprawę koniecznie. Zapach unoszący się w kuchni kiedy
zioła schną jest fantastyczny, a zapach zamknięty w słoiczku.... Takie
zioła możemy właściwie dodawać do wszystkiego, zresztą sami się przekonacie, pachną i smakują tak obłędnie, że chce się je dodawać dosłownie do wszystkiego. Przepis zawdzięczam Marghe , a wypatrzyła go u niej Agata z Kulinarnych Przygód GatityA tutaj możecie zobaczyć film
składniki1 szklanka po połowie liście
szałwii i igiełki
rozmarynu4-5 ząbków
czosnku1 łyżka grubej
soli morskiejPrzygotowanie:Miksujemy wszystko razem w robocie kuchennym, wysypujemy na tace lub duży talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i pozostawiamy do wysuszenia daleko od słońca. Suche przesypujemy do szczelnie zamykanego słoika.