Wykonanie
Aparat w naprawie , na szczęście zanim odmówił współpracy, zrobił jeszcze nieco zdjęć :)Szybka do zrobienia i smaczna przekąska.przepis znaleziony kiedyś na stronie BBC Bood Food
składniki4 długie
papryki, przekrojone wzdłuż, oczyszczone z nasion1 łyżka
oliwy z oliwek, oraz dodatkowo do spryskania2 opakowania
mozzarelli (po125g), podzielona na małe kawałki2 łyżki czarnych
oliwek, bez pestek, pokrojone1 łyżka
oregano2 ząbki
czosnku, rozgniecioneprzygotowaniePiekarnik rozgrzać do 220 st.C.
Papryki po przekrojeniu i wypestkowaniu, natrzeć z obu stron
oliwą. W miseczce wymieszać
mozzarellę,
oregano,
oliwki,
czosnek Rozłożyć farsz do
papryk, skropić z wierzchu
oliwą i wstawić do piekarnika na 12- 15 minut. Przybrać zielonym i podawać. Smacznego