ßßß
Gdybyście jednak nie dały rady ukulać całego ciasta na kulki, zróbcie ciastka.Ciastka:200 g ciasta na kulki (najlepiej od razu odmierzyć)1 żółtko70 g masła, zimnego masłaSkładniki połączyć, przełożyć na folię spożywczą i zrolować wałek. Włożyć do zamrażalnika. Po godzinie kroić pół centymetrowe plastry i układać na blasze wyłożonej papierem. Piec 12 minut w 180 stopniach.Wyjąć, po chwili odwrócić do góry nogami i całkowicie ostudzić.
Mus:pół dojrzałego awokado, schłodzone1 bardzo dojrzała, średnia gruszka, bez skóry i gniazda nasiennego, schłodzonakilka listków miętykilka kropel cytrynydodatkowo:kilka wydrylowanych wiśni.Wszystkie składniki zmiksować. Podać od razu. Awokado, mimo soku z cytryny, ściemnieje. Jeśli chcecie podać wszystkie ciastka od razu, lepiej zrobić go przed samym jedzeniem (dlatego lepsze będą schłodzone owoce).Na ostudzone ciastka wyłożyć łyżeczkę musu i udekorować wisienką. Nie muszę Wam tłumaczyć skąd to powiedzenie
Emotikon wink