Składniki:2 filety z kurczakamarynata:skórka starta z pomarańczy1 łyżeczka pomarańczowej lub miodowej musztardy1 łyżka sosu sojowego1 łyżka octu ryżowegosok z połówki pomarańczyMięso nacinam w poprzek. Smaruję marynatą i chowam, na pół dnia, do lodówki. Obsmażam na złoto z każdej strony, na łyżce oliwy. Przekładam na folię aluminiową, szczelnie zawijam i piekę 25 minut w 200 stopniach. Wyjmuję, czekam 5 minut, odwijam i kroję w cienkie plastry. Pierś jest soczysta i aromatyczna. Taka jak lubię. Koniec.Sos koperkowy.1 czubata łyżka jogurtu greckiego1 łyżka majonezupłaska łyżeczka musztardy Dijonkilka kropel winnego octuspora garść posiekanego kopru1 łyżka mioduszczypta soliWszystko wymieszać. Koniec.Podałam z pieczonymi ziemniakami, faszerowanymi sobą i pistacjami