Pierwsze i drugie śniadania zazwyczaj są "pożerane". Z obiadami bywa różnie (nie mogę przecież codziennie gotować makaronu), kolacji właściwie nie je. Patrząc jednak jakie ilości pochłania wcześniej, nie powinnam się tym przejmować. Znika wszystko, nawet "wylizana" miskaSkładniki na 2 porcje:pół szklanki kaszy jęczmiennej perłowej2,5 szklanki mleka2 łyżki posiekanych rodzynek2 łyżki wiórków kokosowych1 łyżka masła lub 2 łyżki oleju z pestek winogronziarenka z połowy laski waniliidodatkowo:3 duże śliwki1 łyżka syropu klonowegoszczypta przyprawy do piernikaszczypta cynamonuszczypta kardamonuKaszę zalać zimnym mlekiem. Dodać pozostałe składniki i gotować, na wolnym ogniu, około 15 minut. Do drugiego rondelka dodać przepołowione śliwki, bez pestek wraz z syropem i przyprawami. Dusić, aż zacznie odchodzić skórka, którą zdjąć. Budyń polać syropem i ozdobić połówkami śliwek.