ßßß Cookit - przepis na Pychotkaaa

Pychotkaaa

nazwa

Wykonanie

Z Wikipedii:
Kotlet mielony, w Małopolsce zwany sznyclem – potrawa wykonana najczęściej ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej z dodatkiem surowego jajka i tartej bułki (bułka może być również świeża – namoczona w wodzie i odciśnięta), doprawiona do smaku solą i pieprzem oraz ewentualnie dodatkiem usmażonej osobno na masle drobno posiekanej cebuli lub czosnku. Niektórzy dodają do tego kotleta świeżo posiekaną natkę pietruszk i .
Składniki:
mięso mielone
czosnek
papryka ostra
sól
pieprz
jajko
czerstwa bułka
olej do smażenia
koperek
Wykonanie:
Bułkę zamoczyć w wodzie aż będzie cała nasączona. Gdy już tak się stanie dokładnie ją odsączyć i włożyć do miski. Mięso dodać do bułki razem z jajkiem solą pieprzem papryką posiekanym koperkiem oraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość bardzo dokładnie wyrobić tak żeby nie było znać bułki. Formować małe kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Źródło:http://lubieessc.blogspot.com/2013/08/kotlety-mielone-de-luxe.html