Wykonanie


Kolejny mój sernik tym razem z udziałem soczystych
brzoskwiń, pieczony w kąpieli
wodnej bez
spodu, jest aksamitny delikatny wręcz rozpływa się w ustach,sekret tkwi w jego pieczeniu,
brzoskwiniowy mus z
galaretką tylko dodaje mu smaku, idealny na lato!Składniki:Tortownica 22 cmMasa serowa:80 dag
twarogu mielonego5 jaj3/4 szklanki
cukru16 g
cukru waniliowego1
budyń śmietankowy2 czubate łyżki
śmietany 18%1 łyżka miękkiego
masła2 łyżki
soku z cytrynyMus
brzoskwiniowy:5 dojrzałych
brzoskwiń1 szklanka
wody2
galaretki brzoskwiniowe1 łyżka
cukrubrzoskwinie do dekoracji
mięta do dekoracjiSposób wykonania:MASA SEROWA: Zmielony
twaróg umieszczamy w misie miksera wbijamy całe
jajka, dodajemy
cukry,
budyń śmietanę ,
masło i
sok z cytryny, miksujemy krótko na gładką jednolitą masę około 3-4 minuty. Masę
serową wylewamy do natłuszczonej tortownicy-można wyłożyć pergaminem.Wierzch przykrywamy folią aluminiową. Piekarnik nagrzewamy do 160*c, na półkę niżej w piekarniku, stawiamy naczynie żaroodporne z
wodą, wstawiamy sernik i pieczemy w kąpieli
wodnej 55 minut. Sernik ma pozostać biały, studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, aż będzie całkowicie zimny.MUS
BRZOSKWINIOWY:
Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy w kostkę zalewamy
wodą wsypujemy
cukier i gotujemy chwilę , miksujemy blenderem na gładki mus do gorącej masy wsypujemy
galaretki mieszamy aż się rozpuszczą. Tężejącą masą zalewamy całkowicie zimny sernik, wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Dekorujemy cząstkami
brzoskwiń i świeżą
miętą.



Smacznego ;-)http://www.porcelanabogucice.pl/