Wykonanie
Uwielbiam oglądać zdjęcia domowych granoli - z
morelami suszonymi na słońcu, z kawałkami belgijskiej
czekolady, z
orzechami macadamia posiekanymi w chrupiące kawałki. Problem jest taki, że nigdy ich nie robię. Nie, żebym nie próbowała... Zwyczajnie boli mnie
serce, gdy muszę wydać
sumę pokrywającą kilka pełnych dni jedzenia na upieczenie
płatków śniadaniowych. Moja granola jest tania, biedna i zebrana z resztek obiadu... i dobrze jej z tym! Jeśli macie odrobinę ugotowanej jaglanki która czeka na swoje pięć minut, odrobinę
płatków i coś chrupiącego - do dzieła!Całość lubię podawać z kremowym
serkiem, ale możecie śmiało zjeść z
jogurtem czy
mlekiem.►
kasza jaglana [25 g]►
płatki owsiane [25 g]►
olej kokosowy [5 g / łyżeczka]► karob [5 g]►
ziarna słonecznika [10 g]►
miód [10 g]►
serek kremowy 0 % [200g]Wymieszać
miód,
olej i karob na gładką masę.Dodać
płatki, ugotowaną i ostudzoną
kaszę i
ziarna słonecznika.Porządnie wymieszać, by wszystkie suche składniki były pokryte masą.Piec przez ok. 10 min w 200 stopniach na papierze do pieczenia.Wystudzić i podawać z kremowym
serkiem.