Wykonanie
            

Ciągle szukam nowych przepisów na dania 
rybne. Najbardziej lubię 
rybę z piekarnika, dlatego kiedy zobaczyłam, jak jedna z blogerek przyrządza ją z 
pomidorami, wiedziałam, że 
będę musiała wypróbować jej propozycję. W oryginale danie przygotowane było z 
łososia, ale 
pstrąg łososiowy również sprawdza się tutaj idealnie. Smacznego:)Źródło: kotlet.tv
pstrąg łososiowy - 2 filety,2 
pomidory,kilka listków świeżej 
bazylii,2 łyżki 
oliwy,2 ząbki 
czosnku,
sól, 
pieprz, 
oregano,opcjonalnie 2 łyżeczki 
octu jabłkowegoPomidory obieramy ze skorki i kroimy w kosteczkę. Dodajemy 
oliwę, posiekaną 
bazylię, rozgnieciony 
czosnek i przyprawiamy. Odstawiamy na około 30 minut. 
Pstrąga myjemy, osuszamy, doprawiamy 
solą i 
pieprzem i umieszczamy w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Na wierzch 
ryby kładziemy salsę 
pomidorową i ewentualnie skrapiamy 
octem jabłkowym. Pieczemy około 30 minut w 200 stopniach.