Wykonanie
Dziś przepis na banalnie proste roladki ze
schabu. Do środka możemy włożyć oczywiście wszystko to, na co akurat mamy ochotę; u mnie padło na ostatnie w tym roku
pomidorki koktajlowe i pyszną, ciągnącą się
mozzarellę. Myślę, że gdyby wnętrze roladek posmarować jeszcze pesto, byłoby to zupełnie włoskie połączenie. Podczas przygotowania
mięsa, należy tylko pamiętać o tym, żeby ciasno spiąć lub związać
mięso - inaczej
ser za bardzo wycieknie.Smacznego:)5 plastrów
schabu,ok. 10
pomidorków koktajlowych,kulka
mozzarelli,szklanka
mąki,szklanka
bułki tartej,dwa
jajka,
sól,
pieprz,
bazylia,
czosnekPlastry
mięsa cienko rozbić i przyprawić. Na każdy plaster nałożyć
pomidorka (lub dwa) i plaster
mozzarelli, spiąć w roladkę.
Mięso panierować w
mące,
jajku i
bułce tartej. Smażyć do zrumienienia.