Wykonanie
            Teraz pyszny obiadek dla tych, którzy wolą 
mięsko:) Pyszna , lekka zupka, która fantastycznie syci w takie upały jak dziś:) Przepis ten to zmodyfikowana wersja przepisu Nigelli Lawson z książki :" Kuchnia" Oryginalny przepis to Wietnamska Makaronowa zupa z 
wieprzowiną,.- 4 kotlety ze 
schabu- 1 mała główka 
młodej kapusty- 200g 
makaronu Chou Pei- 2 
marchewki małe- 2 łyżki 
oliwy- 2 ząbki 
czosnku- kawałek świeżego 
imbiru- 2 łyżeczki 
słodkiej papryki w proszku- 2 łyżki 
sosu sojowego- 2 l. rosołu- 2 łyżeczki 
soku z cytryny- 90 g kiełek 
fasoli mungSchab myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki. Zalewamy go 
sokiem z cytryny, dodajemy 
sos sojowy, 
paprykę w proszku. mieszamy i odstawiamy na 15min do lodówki. 
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 
Marchew obieramy i ścieramy. 
Kapustę myjemy i szatkujemy. 
Oliwę rozgrzewamy na patelni , dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę 
czosnek , i starty 
imbir. Mieszamy z minutę na patelni , po czym dodajemy 
mięso wraz z marynatą. Obsmażamy do złotego koloru 
mięsa. 
Kapustę z 
marchewką zalewamy rosołem i gotujemy. Kiedy 
mięso będzie miało złoty kolorek wlewamy całą zawartość do garnka z 
kapustą , dokładamy 
kiełki fasoli. Wszystko razem gotujemy do miękkości 
kapusty i 
mięsa. Podajemy z 
makaronem.



Przepis dodaję do akcji :