ßßß
1 bułka do hamburgera125g mięsa mielonego1 liść sałaty3 plastry pomidora3 plastry czerwonej cebuli1 plaster żółtego seragarść czerwonej fasoli z puszkigarść kukurydzy konserwowej1/4 czerwonej papryki1/2 papryczki chilliketchupsól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, kumin, papryka słodka, papryka ostraolej1. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli, pieprzu, czosnku, oregano, tymianku, ostrej i słodkiej papryki. Łączymy z posiekaną drobno papryczką chilli. Mieszamy i formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia.2. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem. Układamy kolejno: sałatę, kotlet, ketchup, ser, kukurydzę, fasolę, paprykę, pomidor, cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę.
