ßßß
Tortille:3 tortille1 duży filet z kurczakasałata1 średnia czerwona cebula1 pomidor1/2 czerwonej papryki1/2 świeżego ogórka3 łyżki startego, żółtego serasól, pieprz, chilli, oreganoolejDip:200g jogurtu naturalnego150g naturalnego serka homogenizowanego5 łyżek keczupu4-5 ząbków czosnkusól, pieprz1. Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę i obficie obsypujemy przyprawami. Podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.2. Ogórka i pomidora i cebulę kroimy w półplastry, paprykę w słupki.3. Przygotowujemy dip: czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z jogurtem, serkiem i keczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.4. Każdą tortillę podsmażamy chwilę na rozgrzanej, suchej patelni (z dwóch stron), smarujemy obficie dipem i układamy kolejno: sałatę, filety, warzywa, ser. Polewamy jeszcze odrobiną dipu. Zwijamy w rulon i podajemy.

