Wykonanie
Szybko, łatwo i pożywnie :))Wszystkie składniki myk - na blaszkę i do piekarnika.Robi się praktycznie samo, a my możemy w tym czasie np. oddać się ulubionej lekturze ...

Składniki:6
udek z kurczaka4
torebki ryżu4 szklanek
wody2
cebule2 ząbki
czosnku3 łyżki
przecieru pomidorowegosólpieprzostra i
słodka paprykaWykonanie:Udka posypujemy
solą,
pieprzem, obiema
paprykami (lub ulubioną
przyprawą do kurczaka). Wkładamy do lodówki na 1h.
Cebulę kroimy w kostkę,
czosnek wyciskamy, dodajemy
wodę,
przecier pomidorowy,trochę
soli i
pieprzu. Mieszamy, aby składniki się połączyły. Na blaszkę wysypujemy
ryż i zalewamy go przygotowaną zalewą. Na to układamy przyprawione udka. Przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w 180st przez około 1 .5h w zależności od wielkości udek. Po upływie godziny folię ściągamy,aby udka nam się przyrumieniły, a
ryż mieszamy.