ßßß Cookit - przepis na HAZELNUT MUSHROOMS NA MAŚLE

HAZELNUT MUSHROOMS NA MAŚLE

nazwa

Wykonanie

Lubicie brązową odmianę pieczarek?
Jeśli do tej pory nie jedliście polecam gorąco. Tu w UK ta odmiana jest bardzo popularna. Są pyszne, trochę twardsze od tradycyjnych białych i bardziej aromatyczne. Ich smak też jest wyraźniejszy. Fajnie komponują się z mięsem oraz makaronami.
Bardzo dobra jest też zupa z nich przyrządzana ( przetestowałam :) ).
Ja podsmażyłam je na sklarowanym maśle i podałam posypane szczypiorkiem jako dodatek obiadowy.
Były pyyycha!
Odkąd odkryłam ich smak, przestałam kupować te białe ...
Składniki:
250g pieczarek brązowych (brunatnych)
2 łyżki sklarowanego masła
sól
koperek lub szczypiorek
Wykonanie:
Pieczarki delikatnie czyścimy, kroimy na ćwiartki. Masło podgrzewamy w garnuszku. Do gorącego masła przekładamy pieczarki, lekko solimy, podsmażamy na małym ogniu ok 10min mieszając. Posypujemy szczypiorkiem.
Źródło:http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2013/12/hazelnut-mushrooms-na-masle.html