Wykonanie
Lubicie brązową odmianę pieczarek?Jeśli do tej
pory nie jedliście polecam gorąco. Tu w UK ta odmiana jest bardzo popularna. Są pyszne, trochę twardsze od tradycyjnych białych i bardziej aromatyczne. Ich smak też jest wyraźniejszy. Fajnie komponują się z
mięsem oraz
makaronami.Bardzo dobra jest też zupa z nich przyrządzana ( przetestowałam :) ).Ja podsmażyłam je na sklarowanym
maśle i podałam posypane
szczypiorkiem jako dodatek obiadowy.Były pyyycha!Odkąd odkryłam ich smak, przestałam kupować te białe ...

Składniki:250g
pieczarek brązowych (brunatnych)2 łyżki sklarowanego
masłasólkoperek lub
szczypiorekWykonanie:
Pieczarki delikatnie czyścimy, kroimy na ćwiartki.
Masło podgrzewamy w garnuszku. Do gorącego
masła przekładamy
pieczarki, lekko solimy, podsmażamy na małym ogniu ok 10min mieszając. Posypujemy
szczypiorkiem.