Wykonanie
Domowe hot dogi to dla mnie powrót do czasów liceum :-) Często chodziłyśmy z koleżankami na gorące buły z pysznymi
pieczarkami w środku. Najlepsze sprzedawali w budce na Rynku, w miejscowości, gdzie mieściła się szkoła...Teraz te z
parówką i surówka to już nie to samo...Postanowiłam przywołać wspomnienia ...Składniki:3
bułki typu paluchy400g
pieczarek2
cebule2 łyżka
startego sera żółtego
sólpieprzsłodka paprykaolejWykonanie:Każdą z
bułek kroimy na pół, wydrążamy środek.
Pieczarki i
cebulę kroimy drobno w kostkę, odsmażamy na
oleju, solimy,
pieprzymy, dodajemy
paprykę. Mieszamy całość i dodajemy starty
żółty ser. W tym czasie nasze wydrążone
bułki podgrzewamy w piekarniku, wystarczy 5 minut w gorącym piekarniku, aby zrobiły się gorące a skórka chrupiąca. Po wyjęciu nakładamy do środka gorący farsz
pieczarkowy i zjadamy ... porównując czy 20 lat temu smakowały tak samo ? :-)