Wykonanie
Te
czekoladki widziałam już na kilku blogach, i chociaż nie jestem wielką miłośniczką
czekolady, zaintrygowały mnie tak, że musiałam wypróbować.Wyszły bardzo fajnie.Szkoda tylko, że moje silikonowe mini foremki do muffinek nie były jeszcze mniejsze, bo
czekoladki wyszły dość spore.
Co potrzebujemy:1,5 tabliczki
mlecznej czekolady1
galaretka smak dowolny, ja użyłam wiśniowejWykonanie:1.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej. Wnętrze naszych foremek lub papilotek smarujemy
czekoladą używając pędzelka . Wkładamy formę na kilka minut do lodówki lub zamrażarki. Możemy wykonać tę czynność dwa
razy, aby warstwa była grubsza i nie pękała.2.
Galaretke rozpuszczamy w 200ml
wody (miałam taką na 500ml), aby była gęsta. Gdy przestygnie, wlewamy do foremek z
czekoladą, nie do końca, tak do 3/4 wysokości foremki. Znów wkładamy do zamrażarki. Gdy
galaretka stężeje, smarujemy wierzch
czekoladą, zamykając w ten sposób nasze
czekoladki.