Wykonanie
Uwielbiam
słodycze! :) Lubię kombinować w kuchni z
czekoladą, bo bez względu na to co z tego kombinowania wychodzi, zawsze jest smacznie. I tak było w tym przypadku. Nigdy wcześniej nie robiłam
galaretek w
czekoladzie, bo wydawało mi się to zbyt skomplikowane. Okazało się, że nie taki diabeł straszny jak go malują. Nie ma w tym nic trudnego, trzeba jednak poświęcić troszkę czasu, ponieważ malowanie foremek jest czasochłonne. Niemniej jednak zdecydowanie warto :)
Co potrzebujemy:tabliczka
mlecznej czekoladygalaretka1.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej (Jak to zrobić? >> KLIK <<) i malujemy foremki, np. pędzelkiem. Wkładamy na kilka minut do zamrażarki. Możemy wykonać tę czynność dwa
razy, aby warstwa była grubsza i nie pękała.2.
Galaretke rozpuszczamy w 200ml
wody (miałam taką na 500ml), aby była gęsta. Gdy przestygnie, wlewamy do foremek z
czekoladą. Znów wkładamy do zamrażarki. Gdy
galaretka stężeje, znów przesmarowujemy wierzch
czekoladą.SMACZNEGO ;)