Wykonanie
Dzień.
Czekolady.
mleczna czekoladagalaretka300 ml wrzącej
wodyCzekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej.Przy użyciu silikonowego pędzelka dokładnie wypełniać zagłębienia w silikonowych foremkach na pralinki lub kostki
lodu.Włożyć do lodówki na jakiś czas, aby
czekolada zastygła.Powtórzyć wypełnianie
czekoladą i wstawić ponownie do lodówki.
Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej
wody i ostudzić.Przestudzoną
galaretką, tężejącą wlewać do zagłębień z
czekoladą.Wstawić do lodówki i czekać aż stężeje.Teraz pralinki są gotowe, wystarczy lekko wycisnąć je z foremek, ale można też "zakleić" dno
czekoladek ponownie nakładając roztopioną
czekoladę - nie będzie to łatwe, bo do
galaretki czekolada może się nie chcieć przykleić.