Wykonanie
Jestem absolutnie zachwycona tą pastą. Jeśli lubicie
groszek to coś dla Was. Tylko błagam.. nie używajcie
groszku z puszki.. Najlepszy jest świeży lub mrożony i ugotowany. Dodatek
sezamu fajnie ją podkręca a dodatek
chili powoduje że nie jest nudno. Właściwie możecie dodać swoje ulubione
zioła i myślę, że będzie super. Pasta jest genialna z tostami lub jako zamiennik
masła ale
powiem szczerze, że większość zjadłam bez niczego.. po prostu widelcem... Było warto:)

Składniki:szklanka
mrożonego zielonego groszku1/3 szklanki
sezamusólpieprzczarnuszka (opcjonalnie)
płatki chili- wg uznania i można pominąć lub dodać świeże
ziołałyżka
oliwy lub np.
oleju sezamowegoWykonanie:
Groszek ugotuj w lekko osolonej wodzie. Przy odcedzaniu pozostaw trochę
wody z gotowania. Upraż
sezam na suchej patelni.
Groszek i
sezam przesyp do miksera dodaj
sól,
pieprz,
chili,
oliwę i zmiksuj. Jeśli masa trudno się miksuje dodaj odrobinę
wody z gotowania. Miksuj aż pasta będzie gładka. Posyp
czarnuszką.Smacznego!