Wykonanie
Ostatni tydzień była dla mnie szczególny.. Sporo zamieszania i choć nie dotyczyło mnie to bezpośrednio to mocno zadziałało na mnie. Brak czasu na przepisy a przecież gotowałam. I to wiele pyszności. Np tą zupę. To kolejna zupa z
porem jaką zrobiłam. Pierwszą była zupa Bridget Jones która okazała się
hitem. Ale ta też jest pyszna choć inna. Bardzo kremowa i sycąca. A do tego szybka i smaczna. Nie przepadam za zupami ale ta jest naprawdę świetna.
Składniki:2 duże
pory4 średnie ugotowane
ziemniaki1 l
bulionupół szklanki 18%
śmietanymasłogałka muszkatołowasólpieprzWykonanie
Pory pokrój w plastry i podsmaż na
maśle do momentu aż staną się miękkie. Wrzuć do blendera podsmażone
pory,
ziemniaki i 2 szklanki
bulionu i zmiksuj na gładki krem. Połącz z resztą
bulionu i zagotuj. Przypraw
solą,
pieprzem i gałką.
Śmietanę połącz z kilkoma łyżkami zupy w misce. Wymieszaj i przelej do zupy. Wymieszaj i podgrzej całość przez chwilę.Smacznego!