Wykonanie
Uwielbiam leniwe sobotnio- niedzielne poranki. Pachnące świeżym
chlebem no i ten spokój, cisza... Których ostatnio bardzo, bardzo potrzebuję. Piękna pogoda stanowi pożądany dodatek. Szybkie bezszelestne wymknięcie się z sypialni tylko po to żeby odwiedzić ulubioną piekarnię. I powrót do domu z pysznym
chlebem. Większość kanapek które robię jest w jakimś stopniu przemyślana. Ale ta to zupełny przypadek. Bardzo często
awokado występuje u mnie w roli
masła. Dodałam do niego
ser feta i
płatki chili żeby nie było zbyt mdło. Całość posypałam
migdałami, bo lubię ostatnio jak coś "chrupnie"i polałam
olejem sezamowym. To bardzo "normalna" kanapka. Szybka ale pyszna. Poranki pełne pysznego jedzenia są fantastyczne. Kanapkę naprawdę można zrobić niemal ze wszystkiego:) Eksperymentujcie!
Składniki (na jedną osobę):Wykonanie:2 kromki
chleba (u mnie
chleb pasterski)pół
awokadofetagarść
migdałówpłatki chilipieprzsólolej sezamowyAwokado pozbaw skóry i pestki. Miąższ przełóż do miski i rozdrobnij widelcem. Dopraw
pieprzem i odrobiną
soli (pamiętaj, że
feta jest słona). Rozsmaruj
awokado na kanapce.
Fetę rozkrusz i też ułóż na kanapce (ilość zależy od upodobań).
Migdały posiekaj i posyp nimi kanapkę. Dodaj
płatki chili i polej całość odrobiną
oleju sezamowego.Smacznego!