Wykonanie
Tuż po powrocie z podróży dostałam smsa od koleżanki odnośnie tego, że jedynej rzeczy jakiej nie cierpi w podróżowaniu, to jet lag. Cóż.. nie chciałam jej pisać, że ja właściwie go lubię. Co prawda chodzę spać o 18 i wstaję o 4 ale ma to swoje dobre strony. Trochę pichcę, ogarniam się po podróży w spokoju. Lubię ten poranny spokój. Rankiem wpadają do głowy najlepsze pomysły, a to było pierwsze śniadanie jakie zmajstrowałam. Miałam na nie ochotę już jakiś czas temu. Jest super proste i naprawdę smaczne. Jeśli macie ochotę, spokojnie możecie całego rogalika wrzucić do piekarnika i podgrzać. Ja byłam zbyt głodna, żeby czekać..
Składniki: na jedną osobę:jeden rogalik francuskipół małego
awokado3 plastry
fetygarść
rukolijajkosólpieprzpłatki chiliWykonywanie:Rogalika przekrój na pół i posmaruj miękkim
awokado. Rozłóż
rukolę, plastry
fety i posyp
płatkami chili. Przygotuj
jajko sadzone (usmaż je na
maśle), przypraw
solą,
pieprzem i
chili. Przełóż
jajko na rogalik. Możesz na moment wrzucić do piekarnika, żeby był ciepły. Ale nie jest to konieczne.Smacznego!