Wykonanie
Wiem, że do Tłustego Czwartku jeszcze daleko ale te paczki chodził za mną od dawna. Małe, zgrabne i puszyste w środku. Nie mogłam się powstrzymać i zjadłam jeszcze ciepłe z trudem opanowując się żeby zostawić dla moich facetów:) Najlepsze są lekko ciepłe posypane niewyobrażalną ilością
cukru pudru ale później też nie są złe. Poza tym ich ogromna zaletą jest szybkość przygotowania. Zdecydowanie polecam!
Składniki:200 g mielonego
twarogu250 g
mąki4 łyżki
cukrułyżeczka
proszku do pieczenia1
jajkokieliszek
wódki (dałam pół)
olej do smażenia
cukier puder do podaniaWykonanie:
Twaróg połącz z
cukrem. Dodaj
jajko. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj pozostałe składniki, powstanie gęste ciasto. Nie polecam użycia miksera. Nie wiem dlaczego ale wydaje mi się, że wtedy właśnie pączki nie są puszyste. Formuj z ciasta kulki wielkości
orzecha włoskiego. Smaż na dobrze rozgrzanym
oleju na złoty kolor.Wyjmuj na ręcznik papierowy. Posyp
cukrem pudrem.Smacznego!