Wykonanie
Był już Kubuś, był
Shrek to teraz czas na Fionę. Świetne ciasto na moje imieniny. Przygotowanie tego ciasta jest banalnie proste, mimo że składa się z kilku warstw. Ja przygotowałam aż dwie blaszki i
powiem, że znikało to ciacho bardzo szybko. Nie należy do najsłodszych, ale w taki upał sprawdziło się idealnie.
Składniki :
Biszkopt :* 4
jajka* szklanka
mąki pszennej* łyżeczka
proszku do pieczenia* 3/4 szklanki
cukruPrzygotowanie :
Jajka ubić na puch dodając
cukier, wsypać
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach.
Masa budyniowa :* 900ml soku przecierowego
malinowego bądź
truskawkowego* 3 budynie
malinowe bez
cukru* dodatkowo duże opakowanie
ciastek typu delicje
malinowe - około 30 sztukPrzygotowanie :
Budyń przygotować według zaleceń producenta, tylko zamiast
mleka ugotować go na soku. Będzie gęsty. Wylać masę na ostudzony
biszkopt. Ułożyć delicje. Schłodzić.Masa śmietanowa :* 3 kremówki po 200ml* łyżka
cukru pudru* 2
galaretki malinowedodatkowo :
galaretka malinowaPrzygotowanie :Kremówkę ubić razem z
cukrem, dodać rozpuszczone
galaretki w 300ml wrzątku. Masę wylać na ciasto. Schłodzić.
Galaretkę rozpuścić w 300ml wrzątku,przestudzić. Tężejącą wylać na ciasto. Ciasto schłodzić, kroić w kostkę.