ßßß Cookit - przepis na Czysty barszcz czerwony

Czysty barszcz czerwony

nazwa

Wykonanie

Lubię czerwony barszcz Winiary z torebki i często gościł w mojej kuchni. Do czasu gdy poznałam przepis Margarytki i wykorzystałam go przy wigilijnej kolacji. Teraz zawsze robię większą ilość, zamrażam i mam na zimowe wieczory czym się rozgrzać.
Składniki :
* włoszczyzna
* 2 suszone prawdziwki
*6 średnich buraków
* ziele angielskie, liście laurowe, pieprz ziarnisty, sól, cukier
* 2 ząbki czosnku
* jabłko
* sok z cytryny
Przygotowanie :
Przygotować bulion z warzyw i przypraw. Przecedzić. Obrać buraki, pokroić. Dodać do ciepłego wywaru razem z czosnkiem i jabłkiem. Przykryć, odstawić najlepiej na całą noc. Zagotować, przecedzić. Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny. Barszcz podawać mocno ciepły.
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2015/01/czysty-barszcz-czerwony.html