ßßß Cookit - przepis na Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

nazwa

Wykonanie

U mnie zrobione już po raz trzeci. Szybko znikają, ale cóż się dziwić jak są smaczne. Pierwsze robiłam tak na bardzo szybko, więc poodcinałam końcówki. W kolejnych już wrzucałam do słoika całe ogórki. Wybierzcie sposób który Wam pasuje i smakuje!
Składniki na słoik 4 litrowy :
* 2 kg ogórków gruntowych
* pół pęczka kopru do kiszenia ogórków
* 4 ząbki czosnku
* 2 litry wody - ja daję pół na pół wrzątek z zimną przegotowaną wodą
* 2 łyżki soli
Przygotowanie :
Ogórki umyć, odciąć bądź nie odcinać końcówek. Włożyć do dużego słoika. Dodać koper oraz czosnek. Wodę wymieszać z solą, zalać ogórki. Po 3-4 dniach są idealne do zjedzenia.
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/06/ogorki-maosolne.html