ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak z białej kapusty

Kapuśniak z białej kapusty

nazwa

Wykonanie

Często kupuję kapustę do surówek. Niestety główki przeważnie ważą ponad kilogram i zanim bym całą posiekała na obiadową sałatkę, to by zwiędła. Dlatego też dzisiaj robię z niej kapuśniak.
Składniki :
* 500 g żeberek wieprzowych
* 1/4 główki białej kapusty
* 4 ziemniaki
* marchewka
* pietruszka
* 1/4 selera
* pół małego pora
* natka pietruszki, koperek
* sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Przygotowanie :
Mięso zagotować, dodać przyprawy oraz pokrojoną włoszczyznę. Gdy mięso będzie miękkie, wyciągnąć i pokroić. Dodać poszatkowana kapustę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość gotujemy do miękkości ziemniaków, dodajemy mięso. Na talerzu posypujemy natką oraz koperkiem. Przyprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/03/kapusniak-z-biaej-kapusty.html