Wykonanie
Coś ostatnio często jem
brokuły. Czy to do drugiego dania, czy z
sosem czosnkowym. Chyba brakuje mi jakiś witamin a jak wiemy
brokuł jest bogaty w witaminy C,A,B i beta karoten. Z
soli mineralnych zawierają dużo wapnia, fosforu, żelaza i miedzi. Dlatego by nie traciły swoich wartości, najlepiej tylko krótko je obgotować. I tak powstała szybka zupa brokułowa.
Składniki :*
udko z kurczaka*
brokuł* 3
ziemniaki*
marchewka*
pietruszka*
seler*
sól ,
pieprz* 2 łyżki
jogurtu naturalnego* łyżka
otrębów owsianych*
koperekPrzygotowanie :
Mięso i
włoszczyznę ugotować do miękkości. Pokroić
ziemniaki w małą kostkę, dodać do zupy. Wyciągnąć
mięso, pokroić. Dodać
brokuł, gotować przez chwilę, przyprawić zupę.
Jogurt wymieszać z
otrębami, dodać do zupy. Zagotować wszystko. Posypać świeżym
koperkiem .