Wykonanie
Kochani, postanowiłam pozostać jeszcze chwilę w klimacie dań wytrawnych i jednocześnie lekkich, ponieważ ostatnie pierogi cieszyły się dużą popularnością :) Tym razem prezentuje Wam krem
kalafiorowy. Wyszedł bardzo gęsty, a za sprawą małej
marchewki miał jeszcze delikatniejszy smak. Kiedyś pokazywałam Wam krem
brokułowy, więc możliwe, że ten również się spodoba :) Cała zupa zniknęła w ciągu chwili. Nawet mój brat, który nie toleruje takich nowości zjadł ją z dużym apetytem :)Składniki:1/2 średniego
kalafiora1/2
selera1
pietruszka1 mała
marchewka1 mały
ziemniaksól,
pieprzjogurt naturalnyposiekany
koperekPrzygotowanie:Wszystkie warzywa myjemy.
Marchew,
ziemniaki,
seler i
pietruszkę obieramy. Odcinamy ogonki
kalafiora i gotujemy same różyczki z innymi warzywami do miękkości. Gdy
wywar lekko przestygnie całość traktujemy blenderem. Doprawiamy
solą i
pieprzem i doprowadzamy do wrzenia.Krem podajemy z łyżeczką
jogurtu naturalnego i obsypujemy
koperkiem.Smacznego :)