ßßß Cookit - przepis na Surówka do obiadu - buraczki czerwone

Surówka do obiadu - buraczki czerwone

nazwa

Wykonanie

Czerwone buraczki idealnie pasują do kotleta mielonego i właśnie je często przygotowuję zimą. Jeśli mam jeszcze swoje w słoikach to oszczędzam czas na gotowaniu, jeśli nie mam to gotuję buraki 40 minut i razem z tą wodą w której się gotowały, zostawiam do całkowitego wystygnięcia. To sposób od mojej mamy.
Składniki :
* słoiczek buraków startych na tarce o grubych oczkach lub 5 ugotowanych buraków
* pół cebuli
* sól , pieprz , cukier
* 4 łyżki oleju rzepakowego
* łyżka soku z cytryny
Przygotowanie :
Buraczki przełożyć do miski, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Przyprawić do smaku. Dodać sok z cytryny i olej.Dokładnie wymieszać. Odstawić na 20 minut.
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/01/surowka-do-obiadu-buraczki-czerwone.html