Wykonanie
Dzień dobry!Czasem jest tak, że masz ochotę na coś smacznego, ale nie masz zbyt dużo czasu? Dobrym rozwiązaniem jest trzymanie w lodówce gotowego
ciasta francuskiego, na czarną godzinę :-).
Można przygotować z niego szybkie, wytrawne tarty z
cebulą, które swoim smakiem i zapachem przypominają pyszną zupę
cebulową . Aby dopełnić dzieła, wystarczy je podać z
białym winem.Prawda, że to bardzo prosty, szybki, ale smaczny pomysł na przekąskę? Czy to dla Ciebie, czy to dla znajomych na karnawałowym przyjęciu.Zapraszam!Składniki:1 opakowanie mrożonego
ciasta francuskiego w prostokątnych płatach (6 sztuk)3 duże
cebulesól,
pieprz,
tymianekjajkoWykonanie:Płat
ciasta francuskiego dokładnie smarujemy roztrzepanym
jajkiem.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, na każdym płacie układamy
cebulę tak jak na zdjęciu. Ok. pół
cebuli wystarczy na 1 płat ciasta.
Następnie posypujemy
solą,
pieprzem i obficie
tymiankiem. Pieczemy wedle zaleceń na opakowaniu ciasta, aż wyrośnie i się zarumieni.Podajemy na ciepło lub zimno z
białym winem.
Smacznego!