Wykonanie
Witam Was!Dzisiaj
pora na kolejny kreatywny pomysł na drugie śniadanie z użyciem
płatków Fitella!
Postanowiłam przygotować tropikalne racuchy z użyciem Fitella Special Tropical fruits. Idealnie się w nich sprawdziła!Racuchy są proste do zrobienia, idealnie smakują z golden
syrupem (można go zastąpić
miodem).Zapraszam!#1
Trufle musli#2
Otrębowy torcik z kremem owsiankowym#3
Ciasteczka musli#4 Batoniki
musli#5
Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce#6 Muffinki
truskawkowe z
musliTropikalne racuchySkładniki:200 g
mąki pszennej2
jajka1 opakowanie
drożdży instant (7g)30 g
cukru200 ml
mleka2 łyżki
wody z kwiatów
pomarańczy (opcjonalnie)100 g Fitella Special Tropical Friuts
olejdrobno pokrojony
ananasgolden syrup/miód/syrop klonowyWykonanie:Wykonanie jest najprostsze na świecie - łączymy wszystkie składniki w jednym naczyniu, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ok. 10 minut aby
płatki lekko zmiękły.
Następnie rozgrzewamy
olej na patelni, smażymy niewielkie placuszki, na rumiano, z obu stron.Posypujemy
ananasem polewamy
syropem.
Gotowe! Równie dobrze smakują na ciepło, jak i na zimno. Dodatkowo można je zjeść z
bitą śmietaną.Smacznego!Wartości energetyczne i odżywcze w 100 g produktu :Wartość energetyczna : 390 kcal
Białko : 7,1 gWęglowodany : 78,6 g w tym
cukry : 30,1 gTłuszcz : 4 , 1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1 , 8 gBłonnik : 5 , 0 gSód : 0 , 5 g