ßßß Cookit - przepis na Drugie śniadanie z Fitellą #7 Tropikalne racuchy

Drugie śniadanie z Fitellą #7 Tropikalne racuchy

nazwa

Wykonanie

Witam Was!
Dzisiaj pora na kolejny kreatywny pomysł na drugie śniadanie z użyciem płatków Fitella!
Postanowiłam przygotować tropikalne racuchy z użyciem Fitella Special Tropical fruits. Idealnie się w nich sprawdziła!
Racuchy są proste do zrobienia, idealnie smakują z golden syrupem (można go zastąpić miodem).
Zapraszam!
#1 Trufle musli
#2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym
#3 Ciasteczka musli
#4 Batoniki musli
#5 Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce
#6 Muffinki truskawkowe z musli
Tropikalne racuchy
Składniki:
200 g mąki pszennej
2 jajka
1 opakowanie drożdży instant (7g)
30 g cukru
200 ml mleka
2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy (opcjonalnie)
100 g Fitella Special Tropical Friuts
olej
drobno pokrojony ananas
golden syrup/miód/syrop klonowy
Wykonanie:
Wykonanie jest najprostsze na świecie - łączymy wszystkie składniki w jednym naczyniu, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ok. 10 minut aby płatki lekko zmiękły.
Następnie rozgrzewamy olej na patelni, smażymy niewielkie placuszki, na rumiano, z obu stron.
Posypujemy ananasem polewamy syropem.
Gotowe! Równie dobrze smakują na ciepło, jak i na zimno. Dodatkowo można je zjeść z bitą śmietaną.
Smacznego!
Wartości energetyczne i odżywcze w 100 g produktu :
Wartość energetyczna : 390 kcal
Białko : 7,1 g
Węglowodany : 78,6 g w tym cukry : 30,1 g
Tłuszcz : 4 , 1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1 , 8 g
Błonnik : 5 , 0 g
Sód : 0 , 5 g
Źródło:http://www.poracoszjesc.pl/2013/04/drugie-sniadanie-z-fitella-7-tropikalne.html