Wykonanie
Cześć!Trochę zaniedbaliśmy nasz cykl drugich śniadań z Fitellą, ale już nadrabiamy ;-).Dobrze pamiętamy również, że obiecaliśmy Wam konkurs i oczywiście już wkrótce dowiecie się więcej szczegółów! Mam nadzieję, że dużo z Was weźmie udział w zabawie.Tymczasem dzisiaj zapraszamy na pyszny, sycący koktajl z
truskawkami, w końcu już pierwsze
krajowe truskawki można spotkać w warzywniakach.
Korzystajmy,
póki są. Ja w tym roku mam w planach włożyć ich dużo w słoiki i do zamrażalnika, aby zimą również się nimi cieszyć ;-).Koktajl najlepiej wypić od razu po przygotowaniu, później
musli zaczyna absorbować płyny i nasz
napój automatycznie gęstnieje.Wcześniejsze przepisy znajdziecie poniżej:#1
Trufle musli#2
Otrębowy torcik z kremem owsiankowym#3
Ciasteczka musli#4 Batoniki
musli#5
Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce#6 Muffinki
truskawkowe z
musli#7 Tropikalne racuchyZapraszam!Składniki:50 g Fitella
Musli chrupkie
truskawkowe200 ml
mleka20 dag
truskawekcukier (opcjonalnie)Wykonanie:
Truskawki myjemy dokładnie, oddzielamy szypułki.
Owoce wrzucamy do wysokiego naczynia od blendera, dodajemy
musli,
mleko, dokładnie blendujemy na jednolitą masę.Jeśli jest za mało słodka, dosładzamy ją wedle uznania.
Pijemy ze smakiem!Smacznego!Wartości energetyczne i odżywcze w 50 g produktu :Wartość energetyczna : 225 kcal
Białko : 4,8 gWęglowodany : 31,0 g w tym
cukry : 9,1 gTłuszcz : 8 , 4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2 , 6 gBłonnik : 3 , 6 gSód : 0 , 08 g