Wykonanie
Cześć!Kilka dni temu pokazywałam Wam koktajl z
truskawkami i
truskawkowym musli, dzisiaj z kolei
pora na
banany!
Banany z dodatkiem
pszennych płatków. Nie dość, że smaczne, to jeszcze bardzo syci, dzięki dużej ilości błonnika.Zapraszam!Wcześniejsze przepisy znajdziecie poniżej:#1
Trufle musli#2
Otrębowy torcik z kremem owsiankowym#3
Ciasteczka musli#4 Batoniki
musli#5
Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce#6 Muffinki
truskawkowe z
musli#7 Tropikalne racuchy8# Koktajl z
truskawkamiKoktajl
bananowySkładniki:2 garści
płatków Fitella
Płatki z pełnego ziarna pszenicy diet2
banany200 ml
maślankicukier (opcjonalnie)Wykonanie:
Banany obieramy ze skórki, łamiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do naczynia od blendera.Do
owoców wsypujemy
płatki, wlewamy
maślankę i dokładnie blendujemy.
Koktajl pijemy od razu, ponieważ szybko gęstnieje. Duża ilość błonnika bardzo absorbuje płyny.Smacznego!Wartości odżywcze i energetyczne 100 g
płatków z pszenicyWartość energetyczna : 370 kcal
Białko : 13,5 gWęglowodany : 64,4 g w tym
cukry : 3,0 gTłuszcz : 3 , 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1 , 1 gBłonnik : 15 , 5 gSód : 0 , 7 g