Wykonanie
Cześć :)Dzisiaj propozycja na pyszny sos do
kaszy,
makaronu, możecie go nawet zjeść bez niczego :)

A dlaczego miłosny? :) Bo głównym składnikiem są
serca!Składniki:500 g
serc z
indyka5 garści
suszonych grzybówsól,
pieprz150 ml
śmietany2 łyżki
mąkiolejWykonanie:
Grzyby zalewamy wrzątkiem i moczymy ok. 30 minut.Serduszka kroimy w plastry i podsmażamy na patelni na
oleju.
Grzyby kroimy w kostkę i dodajemy do
mięsa, podlewamy niewielką ilością
wody i dusimy. Ok. 20 minut (sprawdzamy czy
mięso jest miękkie).Następnie
śmietanę łączymy z
mąką, dodajemy trochę sosu z patelni, aby zredukować różnicę temperatur, wlewamy na patelnię i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy i dusimy jeszcze kilkanaście minut.Sos podajemy np. z
kaszą gryczaną i surówką.Smacznego!