Wykonanie
Dziś surówka obiadowa na bazie
białej kapusty. Przedstawiam dwie wersje, niewiele się od siebie różnią, choć mają nieco inny smak, ale zapewniam, że obie są pyszne!
Składniki:Wersja I:1/4 główki
kapusty1
marchew1/2 dużej
czerwonej papryki1/2
cebuli1 łyżeczka
cukru1 łyżeczka
octu winnegosólsiekany
koperekWersja II:1/4 główki
kapusty2
marchewki1
jabłko1
czerwona paprykasiekana
natka pietruszki i
selerasól,
pieprzSposób wykonania:1.
Kapustę drobno poszatkować, lekko posolić, odstawić na kwadrans.2. W międzyczasie przygotować pozostałe składniki:
marchew (i
jabłko) zetrzeć na tarce,
paprykę (i
cebulę) drobno posiekać.3.
Cebulę odcisnąć z nadmiaru soku. Dodać pozostałe składniki, doprawić
przyprawami, wymieszać. Schłodzić przed podaniem.Smacznego!!!