ßßß
Dzisiaj na blogu kolejna surówka do opublikowanej już wcześniej kolekcji, czyli surówki z selera, z marchewki czy czerwonej kapusty . Na pewno wszystkie one goszczą na Waszych stołach, szczególnie w zimie, gdy w sklepach brak aromatycznych pomidorów, ogórków czy papryki...Zachęcam do ich przygotowania, bo zawierają dużo witamin, szczególnie kiszona kapusta.Czas przygotowania: 30 minutProporcje dla 4 osóbSkładniki:500 g kiszonej (nie kwaszonej) kapusty1 mała cebula1 marchewka1 jabłkoolej rzepakowyszczypta cukrusólpieprz
Wykonanie:Kapustę lekko odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru soku. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. W misce mieszamy kapustę, cebulę, marchew i jabłko. Dodajemy olej i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.