Wykonanie
Pin It
Dzisiaj na blogu kolejna surówka do opublikowanej już wcześniej kolekcji, czyli surówki z
selera, z
marchewki czy
czerwonej kapusty . Na pewno wszystkie one goszczą na Waszych stołach, szczególnie w zimie, gdy w sklepach brak aromatycznych
pomidorów,
ogórków czy
papryki...Zachęcam do ich przygotowania, bo zawierają dużo witamin, szczególnie
kiszona kapusta.Czas przygotowania: 30 minutProporcje dla 4 osóbSkładniki:500 g kiszonej (nie kwaszonej)
kapusty1 mała
cebula1
marchewka1
jabłkoolej rzepakowyszczypta
cukrusólpieprzWykonanie:
Kapustę lekko odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru soku. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki.
Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Marchewkę i
jabłko obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. W misce mieszamy
kapustę,
cebulę,
marchew i
jabłko. Dodajemy
olej i
przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.