ßßß Cookit - przepis na Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

nazwa

Wykonanie

Pin It
Dzisiaj na blogu kolejna surówka do opublikowanej już wcześniej kolekcji, czyli surówki z selera, z marchewki czy czerwonej kapusty . Na pewno wszystkie one goszczą na Waszych stołach, szczególnie w zimie, gdy w sklepach brak aromatycznych pomidorów, ogórków czy papryki...
Zachęcam do ich przygotowania, bo zawierają dużo witamin, szczególnie kiszona kapusta.
Czas przygotowania: 30 minut
Proporcje dla 4 osób
Składniki:
500 g kiszonej (nie kwaszonej) kapusty
1 mała cebula
1 marchewka
1 jabłko
olej rzepakowy
szczypta cukru
sól
pieprz
Wykonanie:
Kapustę lekko odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru soku. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. W misce mieszamy kapustę, cebulę, marchew i jabłko. Dodajemy olej i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Źródło:http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/03/surowka-z-kiszonej-kapusty.html