Mogą być Wielkanocne, ale kto nam zabroni cieszyć się ich smakiem w każdy inny dzień roku? Są lekkie i puszyste. Cudownie cytrynowe. Wiosenne...Autorką przepisu jest Nigella.Składniki:125 g naturalnego jogurtu75 g roztopionego masła2 jajkaskórka otarta z 1 cytryny150 g mąki pszennej1/2 łyżeczki sodyszczypta soli125 g cukruSposób przygotowania:Wymieszja jogurt z roztopionym przestudzonym masłem. Dodaj jajka, skórkę z cytryny i roztrzep. Dodaj do nich przesianą mąkę z sodą, solą i cukrem. Wymieszaj rózgą do połączenia składników.Formę do babeczek wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką, a formę do muffinek wyłóż papilotkami. Wypełnij formę ciastem do 3/4 wysokości.Piecz w 170 st. przez 25 minut. Po przestudzeniu udekoruj lukrem - z cukru pudru i soku z cytryny.